Χριστουγεννιάτικο ρύζι με κουκουνάρια και ρόδι
Ετοιμάζουμε ένα απολαυστικό και αρωματικό Χριστουγεννιάτικο ρύζι με όλα τα αγαπημένα υλικά των γιορτών
Υλικά για χριστουγεννιάτικο ρύζι
- 250 γρ ρύζι μακρύκκοκο
- 50 γρ αποξηραμένα cranberries
- 50 γρ ωμά φυστίκια Αιγίνης
- 50 γρ κουκουνάρι
- 50 γρ ρόδι
- 600 ml ζωμό από κοτόπουλο
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Υλικά για χριστουγεννιάτικο ρύζι με κουκουνάρια και ρόδι
- Για αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώ το 100% σπυρωτό και εύκολο στο μαγείρεμα μακρύκοκκο ρύζι, το οποίο βράζει σε 10 μόνο λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τα φυστίκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2 λεπτά.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε ζεστάνει τον ζωμό από το κοτόπουλο και τον ρίχνουμε στο ρύζι, μαζί με τα cranberries, λίγο αλάτι και λίγο φρέσκο πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε αρκετά την θερμοκρασία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να σιγοβράσει το ρύζι για 10 λεπτά.
- Η αναλογία του ρυζιού με τον ζωμό είναι 1 προς 2.
- Μετά από 10 λεπτά το ρύζι έχει μαλακώσει και είναι έτοιμο. Το αφαιρούμε από την εστία και το καλύπτουμε για 10 λεπτά με μία πετσέτα.
- Σε αυτό τον χρόνο καθαρίζουμε το ρόδι και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Στο τέλος αφρατεύουμε το ρύζι με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το ρόδι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το ρύζι ζεστό στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.