Έτσι θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σάλτσα γαλοπούλας
Μια συνταγή για σάλτσα γαλοπούλας που θα σας λύσει τα χέρια
Υλικά για σάλτσα γαλοπούλας
- 3 κουταλιές λίπος από το ζουμί της γαλοπούλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/4 φλ. αλεύρι
- 3 φλ. ζωμό γαλοπούλας
- 1 φλ. λευκό κρασί
- το ζουμί του ταψιού,
- αλάτι και πιπέρι,
- 2-3 κουταλιές βούτυρο
Συνταγή για σάλτσα γαλοπούλας
- Καθώς ψήνεται η γαλοπούλα, βράζετε σε μια κατσαρόλα τα εντόσθια και τον λαιμό σε 1 λίτρο νερό, με τη δάφνη, το σέλινο, το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και αλατοπίπερο, για ½ περίπου ώρα, σε σκεπασμένη κατσαρόλα.
- Τα σουρώνετε και κρατάτε το ζωμό.
- Άμα ψηθεί η γαλοπούλα, τη βγάζετε από το ταψί και παίρνετε 3 κουταλιές από το λίπος που υπάρχει μέσα στο ταψί.
- Ξαναζεσταίνετε το ταψί, με ότι έμεινε μέσα, πάνω στο μάτι της κουζίνας, προσθέτετε το κρασί και ξύνετε τον πάτο με ξύλινη κουτάλα για να απελευθερώσετε ότι κόλλησε εκεί.
- Αδειάζετε το περιεχόμενο σε μια κατσαρόλα, το βράζετε για 2-3 λεπτά και αφαιρείτε το λίπος από την επιφάνεια. Το περνάτε από σουρωτήρι.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λίπος (που κρατήσετε) και προσθέτετε το αλεύρι.
- Ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει ελαφρά το αλεύρι, προσθέτετε το ζωμό (3 φλιτζάνια) και ανακατεύετε καλά με το σύρμα.
- Σιγοβράζετε τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει, προσθέτετε το ζουμί του ταψιού και τα βράζετε όλα μαζί για άλλα 5 λεπτά.
- Τέλος, ανακατεύετε μέσα το βούτυρο σε κομματάκια.