Εύκολη σούπα κολοκύθας - γλυκοπατάτας με κάρι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Μια λαχταριστή σούπα που σίγουρα θα αρέσει σε όλους τους καλεσμένους σας
Υλικά για σούπα κολοκύθας - γλυκοπατάτας με κάρι
- 1/2 μικρή κολοκύθα, 600 γρ. περίπου, καθαρισμένη από σπόρια και φλούδα - κομμένη σε κύβους
- 1 γλυκοπατάτα, 400 γρ. περίπου, καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
- 2 κρεμμύδια (καθαρισμένα κομμένα σε τέταρτα)
- 80 γρ. κάσιους
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 70 γρ. διατροφική μαγιά
- 1 κυβάκι τζίντζερ (σε μέγεθος σαν ζάρι)
- 100 ml γάλα αμυγδάλου
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1 κτγ κάρι
- 1 κτγ ξερό θυμάρι
- 1 κύβος λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λίτρο νερό
- φρέσκο κρεμμυδάκι για τη διακόσμηση των πιάτων
Συνταγή για σούπα κολοκύθας - γλυκοπατάτας με κάρι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί βάζουμε τους κύβους, κολοκύθας, γλυκοπατάτας, τα κρεμμύδια και τα κάσιους.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C και έπειτα αφαιρούμε από το φούρνο
- Μεταφέρουμε τα ψημμένα λαχανικά και τα κάσιους σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά, το τζίντζερ τριμμένο, το γάλα αμυγδάλου, την πάπρικα, το κάρι, το θυμάρι, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
- Ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε.
- Διακοσμούμε το πιάτο με κυβάκια από τα λαχανικά που έχουμε ψήσει, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο.