Υλικά για μπουγάτσα με ρόδι

  • 250γρ. φύλλο κρούστας
  • 100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
Για την κρέμα
  • 300ml γάλα ζαχαρούχο
  • 350ml νερό
  • 70ml γρεναδίνη
  • 40γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 50γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
Για το πασπάλισμα
  • ζάχαρη άχνη
  • σπόρους από 1 κατακόκκινο ρόδι

Συνταγή για μπουγάτσα με ρόδι


  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Αλείφετε με βούτυρο ή μαργαρίνη (από τα 100γρ.) ένα ταψί διαστάσεων 30x20εκ. και απλώνετε ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα.
  • Αλείφετε με βούτυρο ή μαργαρίνη και επαναλαμβάνετε με άλλα δύο φύλλα.
  • Συνεχίζετε απλώνοντας ένα ένα τα φύλλα σουρωμένα, ραντίζοντας το καθένα με βούτυρο ή μαργαρίνη.
  • Θα πρέπει να υπάρχει κενό αέρος ανάμεσα στα φύλλα, να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους.
  • Χαράζετε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια για να εισχωρήσει η κρέμα και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Για την κρέμα

  • Αναμιγνύετε με ένα σύρμα σε ένα μπολ το γάλα, το νερό, τη γρεναδίνη, τη ζάχαρη, το αβγό και τη βανιλίνη.
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε λίγο το σιμιγδάλι με τα 50γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί.
  • Την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μίγμα με το γάλα. Ανακατεύετε με το σύρμα όσο να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βγάζετε το ταψί από το φούρνο (αφού έχουν ψηθεί τα φύλλα για 20 λεπτά και έχουν ροδίσει ελαφρά και ρίχνετε αμέσως το μίγμα.
  • Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά επιπλέον.
  • Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τα σποράκια του ροδιού.