Αυτό είναι το πιο ελαφρύ γλυκό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Ένα υπέροχο γλυκο που θα σας βγάλει ασποπρόσωπους σε όλους τους καλεσμένους σας
Υλικά για μπουγάτσα με ρόδι
- 250γρ. φύλλο κρούστας
- 100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
- 300ml γάλα ζαχαρούχο
- 350ml νερό
- 70ml γρεναδίνη
- 40γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50γρ. ζάχαρη
- 1 αβγό
- 50γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
- ζάχαρη άχνη
- σπόρους από 1 κατακόκκινο ρόδι
Συνταγή για μπουγάτσα με ρόδι
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Αλείφετε με βούτυρο ή μαργαρίνη (από τα 100γρ.) ένα ταψί διαστάσεων 30x20εκ. και απλώνετε ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα.
- Αλείφετε με βούτυρο ή μαργαρίνη και επαναλαμβάνετε με άλλα δύο φύλλα.
- Συνεχίζετε απλώνοντας ένα ένα τα φύλλα σουρωμένα, ραντίζοντας το καθένα με βούτυρο ή μαργαρίνη.
- Θα πρέπει να υπάρχει κενό αέρος ανάμεσα στα φύλλα, να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους.
- Χαράζετε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια για να εισχωρήσει η κρέμα και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Αναμιγνύετε με ένα σύρμα σε ένα μπολ το γάλα, το νερό, τη γρεναδίνη, τη ζάχαρη, το αβγό και τη βανιλίνη.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε λίγο το σιμιγδάλι με τα 50γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί.
- Την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μίγμα με το γάλα. Ανακατεύετε με το σύρμα όσο να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο (αφού έχουν ψηθεί τα φύλλα για 20 λεπτά και έχουν ροδίσει ελαφρά και ρίχνετε αμέσως το μίγμα.
- Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά επιπλέον.
- Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τα σποράκια του ροδιού.