Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Μια λαχταριστή συνταγή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας
Υλικά για Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια
- 500 γρ. χοιρινό φιλέτο
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο, αποξηραμένο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά, τεμαχισμένα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 300 ml ζωμός λαχανικών
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας,
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος, κομμένα
Συνταγή για Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια
- Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες 1-1,5 εκ.
- Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα φαγητού βάζουμε το αλεύρι και το δεντρολίβανο, προσθέτουμε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το χοιρινό και ανακινούμε τη σακούλα, μέχρι το κρέας να επικαλυφθεί καλά.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το χοιρινό και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ψήνουμε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Πασπαλίζουμε με το σκόρδο και επιστρέφουμε το χοιρινό στο τηγάνι μαζί με όσο αλεύρι έχει μείνει στη σακούλα.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και βράζουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 περίπου λεπτά ή μέχρις ότου να μαγειρευτεί το κρέας.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε το κρέας με τα μανιτάρια.