Το χωνευτικό γλυκό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Ένα ελαφρύ γλυκό που μπορείς να φας άφοβα μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Υλικά για τάρτα γιαούρτι
Για την βάση- 400 γρ. μπισκότα
- 150 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. μέλι
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ τυρί κρέμα
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- 150 ml γάλα
- 15 γρ ζελατίνη σε σκόνη ή 5 φύλλα
- 40 ml ποτό καρύδα
- 350 γρ βύσσινο γλυκό του κουταλιού
- ταρτα γιαουρτι
Συνταγή για τάρτα γιαούρτι
Για την βάση- Σπάμε ελαφρώς τα μπισκότα στο μούλτι.
- Σε ένα μπολ βάλετε όλα τα υλικά για την κρουστά της βάσης και ανακατέψετε τα με ελαφρές κινήσεις (μη τα παρακάνετε)
- Σε ένα ταψάκι 28εκ. διάμετρο (με αποσπώμενο πάτο) για τάρτες.
- Με μια λαδόκολλά άπλωσε πιέζοντας καλά το μείγμα στο πάτο αλλά και στα τοιχώματα να στρωθεί μια ομοιόμορφη σε πάχος κρουστά, έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Ψήσετε σε προ θερμασμένο φυόμενο (170ο C) και περίπου για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα
- Όταν η βάση κρυώσει τελείως θα είναι έτοιμη να την γεμίσετε με την γέμιση
- Σε ένα μπολ βαλτέ το γιαούρτι μαζί με το τυρί κρέμα και κτυπήστε τα καλά να ομογενοποιηθουν
- Σε 60 ml νερό διαλύσετε την σκόνη ζελατίνης ή βαλτε σε κρύο τα φύλλα και μετά λιώσετε τα σε 1 κ.τ.σ νερό.
- Ζεσταίνετε το γάλα και βάλετε την διαλυμένη στο νερό ζελατίνη, ανακατέψετε καλά να ομογενοποιηθει
- Προσθέσετε το μείγμα ζελατίνης στο μείγμα γιαουρτιού.
- Βάλετε και το ποτό καρύδα και ανακατέψετε πολύ καλά.
- Αδειάστε τώρα το μείγμα της γέμισης στην κρύα κρουστά τάρτας και βάλετε την σκεπασμένη με μια μεμβράνη στο ψυγείο για 6 ώρες το λιγότερο.
- Ξεφορμάρετε την τάρτα και βάλετε την σε ένα ωραίο στρόγγυλο δίσκο.
- Τώρα μπορείτε να απλώσετε στην επιφάνεια της το βύσσινο γλυκό του κουταλιού.
- Αφήσετε την τάρτα πριν την κόψετε έξω από το ψυγείο για 15 λεπτά για να μπορείτε να την χωρίσετε ευκολά σε ωραία τρίγωνα κομμάτια.