Τάρτα λεμονιού πανεύκολη με 5 υλικά
Μια τάρτα με υπέροχη γεύση που θα απολαύσετε αυτές τις γιορτές
Υλικά για τάρτα λεμονιού
- 300 γρ. (1½ μεγάλο πακέτο) μπισκότα γεμιστά με γεύση λεμόνι
- 2½ κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, καλύτερα με 10% λιπαρά
- 250 - 260 γρ. (περίπου 2/3 του κουτιού) γάλα ζαχαρούχο
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
Συνταγή για τάρτα λεμονιού
- Για την τάρτα λεμονιού, ανοίγουμε τα μπισκότα στη μέση και ξύνουμε με ένα μαχαίρι αφαιρώντας τη γέμιση (δεν θα τη χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να τη φάμε σκέτη).
- Αφήνουμε μόνο 3 - 4 ακέραια για γαρνίρισμα.
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι.
- Αδειάζουμε σχεδόν όλο το τρίμμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κρατάμε λίγο χωριστά για γαρνίρισμα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει.
- Αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ με το τρίμμα μπισκότου.
- Ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα περίπου 28 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
- Το πατικώνουμε με τα χέρια ώστε να φτιάξουμε μια συμπαγή βάση.
- Ρίχνουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα αυτό το μείγμα πάνω στη βάση.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο που έχουμε κρατήσει και διακοσμούμε με τα ακέραια μπισκότα που επίσης έχουμε κρατήσει.
- Αφήνουμε την τάρτα λεμονιού να σταθεί στο ψυγείο όλη νύχτα πριν την κόψουμε.