Πρωτοχρονιάτικα οικονομικά σοκολατάκια με δύο υλικά
Το γλυκό που θα φτιάξετε σε 5 λεπτά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Υλικά για πρωτοχρονιάτικα σοκολατάκια
- Ινδοκαρυδο 120 γραμμάρια
- Κουβερτουρα 200 γραμμάρια 54% κακάο
Συνταγή για πρωτοχρονιάτικα σοκολατάκια
- Παίρνουμε την κουβερτούρα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Την λιώνουμε είτε σε φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην μας καεί η σοκολάτα
- Αφού λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά για να λιώσει τελείως και ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και η καρύδα, να απορροφήσει όλη την σοκολάτα. Παίρνουμε μία λαδόκολλα και την στρώνουμε στον πάγκο εργασίας.
- Με ένα κουτάλι παγωτού παίρνουμε το μείγμα λίγο λίγο και το φτιάχνουμε σαν τρουφάκια που τα τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα.
- Τα βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα, έτσι ώστε να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Έτοιμα.