Βασιλόπιτα με αμύγδαλα και ρόδι
Η παραδοσιακή συνταγή για βασιλόπιτα με αμύγδαλα και ρόδι θα σας δώσει την πιο εντυπωσιακή βασιλόπιτα
Υλικά για βασιλόπιτα με αμύγδαλα και ρόδι
Για ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκ.- 250 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 440 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 150 ml γάλα
- 1 σφηνάκι ουίσκι ή μπράντι
- 100 ml ανθόνερο
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα μακρόστενα
- αχνή ζάχαρη για το πασπάλισμα
Συνταγή για βασιλόπιτα με αμύγδαλα και ρόδι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι τμηματικά και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα, το μπράντι και το ανθόνερο.
- Ανακατεύουμε με τα αμύγδαλα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο γλυκό προσεκτικά, με κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω για να μη «σπάσει» η μαρέγκα.
- Όταν ενωθούν καλά τα υλικά και το μίγμα γίνει λείο και ομοιογενές, το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψάκι διαμέτρου 30εκ.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35-40 λεπτά ακόμη.
- Για να δοκιμάσουμε αν ψήθηκε, βυθίζουμε στο γλυκό τη λάμα ενός μαχαιριού -αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
- Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Βάζουμε από την κάτω πλευρά το νόμισμα.
- Όταν κρυώσει εντελώς, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και στολίζουμε την επιφάνεια με σπόρους ροδιού.