Υλικά για σούπα κολοκύθας με παρμεζάνα και γαλοπούλα

  • 300 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
  • 150 γραμμάρια βούτυροt
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος του)
  • 1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
  • 1 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • Κρουτόν παξιμαδιού
  • 100 γραμμάρια φλοίδες παρμεζάνας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο, αλεσμένο

Συνταγή για σούπα κολοκύθας με παρμεζάνα και γαλοπούλα


  • Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε τους κύβους της γαλοπούλας με 50 γραμμάρια βούτυρο.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε άλλα 50 γραμμάρια βουτύρου, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την κολοκύθα, και σοτάρουμε.
  • Μαγειρεύουμε, έως ότου μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με τον ζωμό λαχανικών.
  • Βράζουμε για 45 λεπτά και, στη συνέχεια, σουρώνουμε (κρατώντας τον ζωμό σε ένα μπολ) και πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά.
  • Έπειτα, προσθέτουμε τόσο ζωμό, όσο χρειάζεται, για να πάρει την υφή μιας πηχτής σούπας.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, 50 γραμμάρια βούτυρο, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κομμάτια της γαλοπούλας, τα κρουτόν με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.