Σούπα κολοκύθας με παρμεζάνα και γαλοπούλα
Μια ξεχωριστή σούπα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Υλικά για σούπα κολοκύθας με παρμεζάνα και γαλοπούλα
- 300 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε κύβους
- 1 1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
- 150 γραμμάρια βούτυροt
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος του)
- 1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
- 1 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- Κρουτόν παξιμαδιού
- 100 γραμμάρια φλοίδες παρμεζάνας
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο, αλεσμένο
Συνταγή για σούπα κολοκύθας με παρμεζάνα και γαλοπούλα
- Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε τους κύβους της γαλοπούλας με 50 γραμμάρια βούτυρο.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε άλλα 50 γραμμάρια βουτύρου, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την κολοκύθα, και σοτάρουμε.
- Μαγειρεύουμε, έως ότου μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με τον ζωμό λαχανικών.
- Βράζουμε για 45 λεπτά και, στη συνέχεια, σουρώνουμε (κρατώντας τον ζωμό σε ένα μπολ) και πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά.
- Έπειτα, προσθέτουμε τόσο ζωμό, όσο χρειάζεται, για να πάρει την υφή μιας πηχτής σούπας.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, 50 γραμμάρια βούτυρο, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κομμάτια της γαλοπούλας, τα κρουτόν με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.