Γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί
Με τα γαρδουμπάκια θα εκτοξεύσετε τη γεύση του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού
Υλικά για γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί
- 1 1/2 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 κλωναράκια άνηθος
- 5 γλυκάδια
- 1 κιλό έντερα
- 1 κύβος ζωμού λαχανικών
- 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
- 6 καθαρισμένα τρυφερά, φρέσκα κρεμμύδια
- 2 κουταλιές ξίδι
- 1 κιλό αρνίσια συκωταριά
- Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
- 1 κουταλάκι φρέσκο ξύσμα λεμονιού
- 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
- 5 κουταλιές βούτυρο
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Συνταγή για γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί
- Πλένουμε καλά τα εντεράκια και τα βάζουμε για μισή ώρα σε μια λεκάνη με λίγο ξύδι, το χυμό λεμονιού και αλάτι.
- Κόβουμε σε λωρίδες την καρδιά, τη σπλήνα, το συκώτι και τα γλυκάδια.
- Μετά, προσθέτουμε στα εντόσθια αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο (χωρίς να τα κόψουμε).
- Ανακατέυουμε καλά τα υλικά και, μετά, τα τυλίγουμε με τα εντεράκια, φτιάχνοντας μικρά ρολά.
- Βάζουμε τα γαρδουμπάκια σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, τα σοτάρουμε καλά, μέχρι να πάρουν χρώμα, και σβήνουμε με το κρασί.
- Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί το αλεύρι διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, άλλο 1 1/2 φλιτζάνι νερό και το σπιτικό ζωμό.
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μία ώρα περίπου.
- Τέλος, μεταφέρουμε τα γαρδουμπάκια με πιπεριά και κρασί (χωρίς να ξεχάσουμε τη σάλτσα τους) σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.