Υλικά για ομελέτα με μπέικον και γραβιέρα

  • 6 αυγά
  • 350 γρ. μπέικον ή γαλοπούλα σε φέτες
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 400 ml γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για ομελέτα με μπέικον και γραβιέρα


  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε χωρίς λάδι ή βούτυρο, το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μπέικον με τους ζωμούς του από το τηγάνι, τα 2/3 από τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσει