Ομελέτα με τραγανό μπέικον και γραβιέρα
Ένα υπέροχο σνακ για το γραφείο αλλά και την εκδρομή
Υλικά για ομελέτα με μπέικον και γραβιέρα
- 6 αυγά
- 350 γρ. μπέικον ή γαλοπούλα σε φέτες
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 400 ml γάλα
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για ομελέτα με μπέικον και γραβιέρα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε χωρίς λάδι ή βούτυρο, το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μπέικον με τους ζωμούς του από το τηγάνι, τα 2/3 από τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσει