Εύκολο κιουνεφέ μοτσαρέλας με τρία υλικά
Μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά για ένα υπέροχο κιουνεφέ που λιώνει στο στόμα
Υλικά για κιουνεφέ
- 180 gr. βούτυρο Κερκύρας
- 350 gr. φύλλο για κανταϊφι
- 250 gr. μοτσαρέλα φρέσκια
- 300 gr. ζάχαρη
- 250 ml. νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- Φυστίκι ανάλατο για το πασπάλισμα
Συνταγή για κιουνεφέ
- Λιώνουμε το βούτυρο Κερκύρας σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Τοποθετούμε την μισή ποσότητα από το φύλλο κανταϊφι σε ένα ταψί 22 εκατοστών περίπου.
- Ραντίζουμε με την μισή ποσότητα του βουτύρου να βραχεί καλά όλο το φύλλο και πιέζουμε με το χέρι μας, ώστε να γίνει πιο συμπαγές.
- Προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε λεπτές φέτες και από επάνω καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, πιέζουμε ξανά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 185 C, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά του για 5 λεπτά.
- Μόλις βγάλουμε καυτό το κιουνεφέ το σιροπιάζουμε, πασπαλίζουμε με σπασμένο φυστίκι και σερβίρουμε αμέσως