Υλικά για γαριδομακαρονάδα

  • 500 γρ. λαζάνια 
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για γαριδομακαρονάδα


  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά. Καθώς τις σοτάρουμε τις αλατοπιπερώνουμε. Τις αποσύρουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε άλλες 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και όταν “αρπάξει” ελαφρώς, ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει για 12-15 λεπτά.
  • Προς το τέλος, προσθέτουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά, κρατώντας την όμως ζεστή.
  • Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα λαζάνια.
  • Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
  • Σουρώνουμε τα λαζάνια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα ζεστή, πασπαλίζοντας την με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.