Γαριδομακαρονάδα με λαζάνια και λευκό κρασί
Η πιο εύκολη συνταγή για μια υπέροχη γαριδομακαρονάδα
Υλικά για γαριδομακαρονάδα
- 500 γρ. λαζάνια
- 1 κιλό γαρίδες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 150 ml λευκό κρασί
- 400 γρ. τριμμένες ντομάτες
- ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για γαριδομακαρονάδα
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά. Καθώς τις σοτάρουμε τις αλατοπιπερώνουμε. Τις αποσύρουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε άλλες 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και όταν “αρπάξει” ελαφρώς, ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα.
- Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει για 12-15 λεπτά.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά, κρατώντας την όμως ζεστή.
- Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα λαζάνια.
- Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
- Σουρώνουμε τα λαζάνια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά να ενωθούν τα υλικά.
- Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα ζεστή, πασπαλίζοντας την με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.