Παραδοσιακή ψαρόσουπα
Ένα από τα πιο νόστιμα ελληνικά φαγητά είναι και η παραδοσιακή ψαρόσουπα με σέλινο και κρεμμυδάκια
Υλικά για ψαρόσουπα
- 1,5 κιλό φρέσκα ψάρια (π.χ. σκορπίνα, πεσκανδρίτσα, ροφό)
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 2 καρότα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 2 πατάτες, σε κύβους
- 3-4 κλωνάρια σέλινο, ολόκληρα
- 1/2 φλιτζάνι ρυζάκι
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- λεμόνια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Συνταγή για ψαρόσπουπα
- Πλένουμε τα ψάρια καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αν δεν είναι καθαρισμένα αφαιρούμε λέπια και εντόσθια.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε τα ψάρια, ολόκληρα.
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα ψάρια. Φέρνουμε σε βρασμό και έπειτα σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
- Με τη βοήθεια μιας κουτάλας απομακρύνουμε τα ψάρια και τα διατηρούμε ζεστά και σκεπασμένα.
- Σουρώνουμε το ζωμό, καθαρίζουμε την κατσαρόλα και έπειτα τον επιστρέφουμε και πάλι σε αυτή.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο και τις πατάτες. Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
- Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά και στη συνέχεια προσθέτουμε στη σούπα το ρυζάκι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Ξεψαχνίζουμε το ψάρι αφαιρώντας πολύ προσεκτικά τα κόκαλα.
- Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα, προσθέτουμε χυμό λεμονιού, και κομμάτια ψαριού σε κάθε πιάτο.