Πως θα φτιάξετε την πιο νόστιμη, γλυκιά κολοκυθόπιτα
Φτιάξτε με τα πιο απλά υλικά μια παραδοσιακή κολοκυθόπιτα γλυκιά για όλη την οικογένεια
Υλικά για γλυκιά κολοκυθόπιτα
- 500 γρ. πουρέ κολοκύθας (θα χρειαστεί μια κολοκύθα ενός κιλού)
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1 κούπα σταφίδες
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 φύλλα σφολιάτας (ή 2 φύλλα σφολιάτα κουρού)
- 1 αυγό, χτυπημένο
- άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα
Συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα
- Κόβουμε στη μέση την κολοκύθα και αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες με μια μεταλλική κουτάλα.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα 2 κομμάτια, με τη σάρκα προς τα πάνω σε μια λαδόκολλα, και ψήνουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει η σάρκα. Το ψήσιμο μπορεί να διαρκέσει 30 έως 45 λεπτά.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Με ένα κουτάλι απομακρύνουμε τη μαλακή πλέον σάρκα της κολοκύθας και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
- Ζεσταίνουμε τον πουρέ κολοκύθας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού και ο πουρές να γίνει πηχτός.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το σιμιγδάλι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε καλά και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί (20*30 εκατοστά), αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει.
- Απλώνουμε το μείγμα της κολοκύθας πάνω στη ζύμη και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο ζύμης.
- Αλείφουμε τη σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Απομακρύνομε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
- Η γλυκιά κολοκυθόπιτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα