Υλικά για ομελέτα φούρνου με ζαμπόν, φέτα και λαχανικά

5 αυγά
½ φλ. γάλα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 φλ. κρουτόν
¼ φλ. ζαμπόν, κομμένο
½ φλ. Φέτα, τριμμένη
¼ φλ. ψητή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
¼ φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (το πράσινο μέρος μόνο)

Συνταγή για ομελέτα φούρνου με ζαμπόν, φέτα και λαχανικά


  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, τη μουστάρδα και χτυπάμε ελαφρά με σύρμα.
  • Προσθέτουμε τα κρουτόν, το ζαμπόν, τη 1/2 φέτα, τις μισές πιπεριές και το 1/2 κρεμμυδάκι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί μεσαίου μεγέθους και το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα, την υπόλοιπη πιπεριά και το υπόλοιπο φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 20 λεπτά, έως ότου η ομελέτα αρχίζει να ροδίζει.
  • Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στο γκριλ για περίπου 2 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, «χαλαρώνουμε» τις άκρες της ομελέτας και την κόβουμε σε φέτες.