Εύκολο λαχανόρυζο για πρωτάρηδες
Λαχανόρυζο με λίγο χυμό τομάτας, αλάτι και πιπέρι που θα το φτιάξετε πολύ εύκολα
Υλικά για λαχανόρυζο
- ½ μέτρια μάπα (λάχανο)
- 2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι
- 2 φλιτζανάκια του καφέ χυμό τομάτας
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 10 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για λαχανόρυζο
- Καθαρίζουμε τη μάπα, την πλένουμε και την τεμαχίζουμε σε κομμάτια με ένα μαχαίρι.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό και αφήνουμε λίγο να βράσει.
- Μόλις πάρει λίγες βράσεις, ρίχνουμε και τη μάπα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει αρκετά, μέχρι να μαλακώσει η μάπα.
- Τέλος, προσθέτουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε να βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.