Ταϊλανδέζικη σούπα με γάλα καρύδας
Μια συναρπαστική χειμωνιάτικη σούπα με γεύση που δεν έχουμε συνηθίσει
Υλικά για ταϊλανδέζικη σούπα με γάλα καρύδας
- 250 g. νερό
- 1 ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
- 1 λεμονόχορτο κομμένο σε κομμάτια
- 300 g. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε καρέ
- 500 g. ζωμός κότας
- 200 g. γάλα καρύδας
- 1/2 κ.σ. fish sauce
- 1-2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- φρέσκος κόλιανδρος
- 1 λάιμ
Συνταγή για ταϊλανδέζικη σούπα με γάλα καρύδας
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με to νερό περίπου κατά το ένα τέταρτο.
- Αφήνουμε μέχρι να βράσει.
- Ρίχνουμε το καθαρισμένο τζίντζερ και λεμονόχορτο στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει.
- Αφού βγάλουν τα αρώματά τους, προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να πάρει βράση.
- Ρίχνουμε επιπλέον ζωμό κότας ή νερό και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη fish sauce. Ανακατεύουμε ξανά.
- Ρίχνουμε την κόκκινη πάστα κάρι, ανακατεύουμε με την κουτάλα να διαλυθεί η πάστα μέσα στη σούπα. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια καλή βράση και να δέσουν τα υλικά για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Σερβίρουμε με το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.
- Συνοδεύουμε με lime.