Πεντανόστιμες κρέπες με κιμά, παρμεζάνα και συκωτάκια πουλιών
Οι πιο νόστιμες κρέπες που έχετε δοκιμάσει
Υλικά για κρέπες με κιμά
- 5 αυγά
- 1 φύλλο δάφνης
- Ελάχιστη ζάχαρη
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 1/2 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
- Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
- 1 ποτήρι βούτυρο
- Τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 150 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών
- Τριμμένες φρυγανιές
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι νερό
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 ποτήρι σκληρό αλεύρι
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Συνταγή για κρέπες με κιμά
- Αναμειγνύουμε το γάλα, το νερό, τα αυγά χτυπημένα, λίγο αλάτι, το αλεύρι και 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε το χυλό, ώστε να γίνει αραιή κρέμα και τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγανάκι λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τρεις κουταλιές από το χυλό, περιστρέφοντας το τηγάνι, για να απλωθεί ο χυλός σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε την κρέπα για 2 λεπτά, την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη για 2 λεπτά και, μετά, τη βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή, μέχρι να τελειώσει ο χυλός και πάμε για τη γέμιση.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές βούτυρο και, μετά, προσθέτουμε μια σκελίδα λιωμένο σκόρδο, τον κιμά και τα συκωτάκια πουλιών, αφού τα ζεματίσουμε και τα κόψουμε.
- Λίγα λεπτά αργότερα, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε αλατοπίπερο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισό φύλλο δάφνης.
- Αφήνουμε το μείγμα για τις κρέπες με κιμά να σιγοψηθεί για 45 λεπτά και, ύστερα, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το 1 χτυπημένο αυγό, 2 κουταλιές παρμεζάνα και τριμμένη φρυγανιά.
- Σοτάρουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τo υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μια σκελίδα λιωμένο σκόρδο και ελάχιστη ζάχαρη.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά.
- Γεμίζουμε τις κρέπες με κιμά και τις βάζουμε στοιχημένες σε ένα ταψάκι ή, ακόμα καλύτερα, σε ένα πυρέξ.
- Τις περιλούζουμε με τη σάλτσα τομάτας, πασπαλίζουμε με αρκετή παρμεζάνα και τις βάζουμε σε μέτριο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.