Εύκολη μηλόπιτα στο τηγάνι
Αρωματική και λαχταριστή μηλόπιτα, έτοιμη σε 20 λεπτά - Μία από τις καλύτερες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε
Υλικά για μηλόπιτα στο τηγάνι
- 2 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το μίγμα
- 150 γραμμ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένο)
- ½ φλιτζ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- ½ φλιτζ. γάλα
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Άχνη ζάχαρη
- Κανέλα
- Καρύδια (προαιρετικά)
Συνταγή για μηλόπιτα στο τηγάνι
- Στο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα και, αφού λιώσει, βάζετε τα μήλα να μαλακώσουν για 5’.
- Σε μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη, τα αβγά και το γάλα, προσθέτετε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και τελευταία το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύετε μέχρι γίνει πηχτός χυλός.
- Τον ρίχνετε προσεχτικά πάνω στα μήλα και σκεπάζετε το τηγάνι.
- Αφήνετε 10-15’ να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια γυρνάτε από την άλλη πλευρά.
- Για το σερβίρισμα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και προαιρετικά καρύδια.
- Σερβίρετε τη μηλόπιτα στο τηγάνι τόσο ζεστή, όσο και κρύα.