Υλικά για Cheesecake στιγμής με σως καραμέλας

Υλικά για μια φόρμα (με αφαιρούμενο πάτο) διαμ. 28 εκ.

Για τη βάση
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος 
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, θρυμματισμένα
Για την κρέμα
  • 380 γρ. σοκολάτα λευκή, ψιλοκομμένη
  • 350 γρ. μασκαρπόνε
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουτ. σούπας ζαχαρούχο γάλα
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
Για τη σως καραμέλας
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Συνταγή για Cheesecake στιγμής με σως καραμέλας

  • Στρώνουμε τον πυθμένα της φόρμας με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος, αναμειγνύουμε το βούτυρο με τα θρυμματισμένα μπισκότα
  • Στρώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  • Φτιάχνουμε μπεν μαρί και λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα.
  • Χτυπάμε τα τυριά με τη βανίλια και τις 2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ενώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντάς τα καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των τυριών πάνω από την παγωμένη βάση και παγώνουμε στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες.
Για τη σως καραμέλας

  • Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με μια κουταλιά νερό και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με μαρίζ σιλικόνης. Μόλις αλλάξει χρώμα το γάλα και πάρει αυτό της καραμέλας, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ξεφορμάρουμε το γλυκό, το μεταφέρουμε σε μεγάλη πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σως καραμέλας. Σερβίρουμε αμέσως.