Πικάντικη ζαμπονοτυρόπιτα με φέτα
Μια εξαιρετική ζαμπονοτυρόπιτα που ξετρελαίνει παιδιά και γονείς
Υλικά για πικάντικη ζαμπονοτυρόπιτα με φέτα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 300 γρ. φέτα
- 150 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 αβγά
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. πιπέρι
- Λίγο αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Συνταγή για πικάντικη ζαμπονοτυρόπιτα με φέτα
- Ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει.
- Προσθέτετε το φρέσκο γάλα, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να πήξει το μίγμα απαλά.
- Ρίχνετε μέσα στη μπεσαμέλ τη φέτα κομμένη σε κομματάκια, το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, λίγο αλάτι και τα αβγά κτυπημένα σαν ομελέτα.
- Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
- Με την βοήθεια ενός πινέλου λαδώνετε ένα ταψί του φούρνου.
- Στρώνετε 5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα, αδειάζετε τη γέμιση και την ισιώνετε με ένα πιρούνι, γυρίζετε τα περισσεύματα των φύλλων να ακουμπήσουν επάνω στη γέμιση και βάζετε από πάνω άλλα 5 φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά ένα-ένα.
- Κόβετε την ζαμπονοτυρόπιτα σε κομμάτια βαθειά μέχρι να ακουμπήσει το μαχαίρι στον πάτο.
- Περιχύνετε με ότι λάδι έχει περισσέψει και ψήνετε στο φούρνο στους 200ο με το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για περίπου ¾ της ώρας.
- Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά και μέχρι να ροδίσει καλά.
- Προσέξτε να είναι ο φούρνος αναμμένος πάνω κάτω για να ψηθούν και τα κάτω φύλλα και τέλος αφήστε την να χλιαρέψει, κόψτε την σε κομμάτια και σερβίρετέ την σε πιατέλα.