Μακαρονάκι κοφτό στο φούρνο
Μια πολύ εύκολη συνταγή για όλες τις ώρες είναι και το κοφτό μακαρονάκι
Υλικά για μακαρονάκι κοφτό στο φούρνο
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 150 ml βούτυρο αγελάδος
- Mισό φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
- Αλάτι
- Πιπέρι
Συνταγή για μακαρονάκι κοφτό στο φούρνο
- Βράζετε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε.
- Προσθέτετε τη μισή τριμμένη γραβιέρα, το πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύετε.
- Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και βάζετε μέσα το 1/3 από το μακαρονάκι.
- Ρίχνετε από πάνω τους μισούς κύβους από τη γραβιέρα.
- Συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μακαρονάκι, μια δεύτερη με τριμμένη γραβιέρα, μία τελευταία στρώση μακαρονάκι.
- Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και προσθέτετε 2 κουταλιές βούτυρο.
- Ψήνετε το μακαρονάκι σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.