Εύκολη γαλατόπιτα με φρέσκο βούτυρο
Λαχταριστή γαλατόπιτα με ψιλό σιμιγδάλι, ζάχαρη, κανέλα και τη μυρωδιά του λιωμένου βουτύρου
Υλικά για γαλατόπιτα
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 8 κ.τ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 4 κ.τ.σ. λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική)
- 4 αυγά
- 2 κ.τ.σ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα βανίλια
- 1 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
- ½ κ.τ.γ. τριμμένη κανέλα
Συνταγή για γαλατόπιτα
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.