Ψωμί μπίρας με φέτα
Ένα ψωμί με τέλεια γεύση για ορεκτικό, σνακ ή πρωινό
Υλικά για ψωμί μπίρας με φέτα
- 450 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουτάκι (330ml) μπύρα
- 150 γρ Φέτα, θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια
- 100 γρ λιαστή ντομάτα, καλά στραγγισμένη και σκουπισμένη από τα λάδια, χοντροκομμένη (ζυγίζουμε μετά την προετοιμασία)
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
Συνταγή για ψωμί μπίρας με φέτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C στον αέρα (180C αντιστάσεις) και στρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι (25 x 12 εκ.) με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μη φαίνεται το αλεύρι.
- Προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα και τη φέτα και ανακατεύουμε όσο απαλά μπορούμε για να μην διαλυθεί εντελώς η φέτα. Το μείγμα θα είναι αρκετά πηχτό.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνουμε την επιφάνεια (με τα δάχτυλα είναι πιο εύκολο), και ψήνουμε για περίπου 50-55 λεπτά.
- Μπήγουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκι στο κέντρο και αν βγει στεγνό ή με λίγα στεγνά ψίχουλα το ψωμάκι μας είναι έτοιμο.
- Το αφήνουμε στη φόρμα για 5 λεπτά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε ζεστό ή το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.