Αφράτα κουλουράκια: Το ιδανικό σχολικό σνακ
Νόστιμα κουλουράκια με σουσάμι, είτε με τυρί είναι μια εύκολη και οικονομική ιδέα
Υλικά για 6 κουλούρια
- Μισό κιλό αλεύρι γοχ ή ολικής
- 1 κ.γ ξερή μαγιά στιγμής
- 1-2 κ.σ μέλι ή ζάχαρη
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό (250μλ)
Συνταγή για κουλουράκια
- Ανακατεύουμε το νερό μαζί με την μαγιά το αλάτι και το μέλι ξεχωριστά, ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
- Σκεπάζουμε κ αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα.
- Ύστερα ξανά ζυμώνουμε λίγο και την κόβουμε σε 6 μέρη.
- Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μακρόστενο κορδόνι κ ύστερα το κάνουμε πλεξούδα.
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού ή βούτυρο.
- Από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι ή τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 αντιστάσεις για 15’ περίπου.