Η πιο απλή συνταγή για πεντανόστιμη κιμαδόπιτα
Κιμαδόπιτα νόστιμη, εύκολη και χορταστική - Μια συνταγή με απλά υλικά, κιμά και τυρί
Υλικά για κιμαδόπιτα
- 800 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 2 τριμμένες ντομάτες και 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- λίγο θυμάρι
- λίγο αλάτι
- πιπέρι
- 1 αυγό
- Κρέμα γάλακτος
- 300 γραμμάρια τριμμένο τυρί της προτίμησής σας
- τριμμένη φρυγανιά
- Φύλλο χωριάτικο ή κρούστας
- Ελαιόλαδο
Συνταγή για κιμαδόπιτα
- Ρίχνετε τον κιμά με λίγο λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο), το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τον πελτέ και αφήστε τα να σοταριστούν λίγο ακόμη.
- Ρίχνετε στη συνέχεια τις ντομάτες και όσο νερό χρειαστεί.
- Αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου μισή ώρα.
- Μεταφέρετε σε ένα μπολ τον κιμά ή απλά τον απομακρύνετε από τη φωτιά.
- Ρίχνετε μέσα το τυρί, έναν κρόκο αυγού (προσοχή όχι το ασπράδι, δεν θέλουμε να βγει “ομελέτα”) και λίγη κρέμα γάλακτος.
- Αν χρειαστεί προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά για να “μαζέψει” τα υγρά, χωρίς το μείγμα να στεγνώσει τελείως. Η γέμισή σας είναι έτοιμη.
- Τοποθετείτε στο κάτω μέρος του ταψιού 4 φύλλα τσαλακωτά.
- Λαδώνετε ένα – ένα τα φύλλα με πινέλο.
- Βάζετε τη γέμιση και από πάνω ακόμη 4 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
- Ψήνετε στους 180 – 200 βαθμούς για 35 -40 λεπτά.