Aυγά scrambled: Η πιο εύκολη συνταγή
Μια λαχταριστή συνταγή για να συνοδεύσετε ένα πλούσιο γεύμα
Υλικά για αυγά scrambled
- Αντικολλητικό τηγάνι
- Αυγά,
- βούτυρο
- κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένο τυρί
- κομμένα φρέσκα μυρωδικά μπορούν να προστεθούν στο στήσιμο του πιάτου.
Συνταγή για αυγά scrambled
- Αρχικά, σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα
- Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
- Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο βούτυρο και λίγη κρέμα γάλακτος και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις το βούτυρο αρχίσει και αφρίζει, προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά.
- Αμέσως θα πρέπει να αρχίσουμε να μετακινούμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι με μια σιλικομούχα σπάτουλα.
- Θα πρέπει να το κάνουμε αυτό διαρκώς. Δεν πρέπει να αφήσουμε το μείγμα να κάτσει.
- Σε λίγα λεπτά, το μείγμα θα αρχίσει να δένει και να δημιουργεί κομμάτια αυγού.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
- Δεν ανεβάζουμε θερμοκρασία, γιατί αν προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε το μαγείρεμά τους, δεν θα μας βγουν κρεμώδη.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, ενώ τα αβγά κρατούν ακόμη λίγη υγρασία.
- Θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται για λίγο ακόμα μέσα στο τηγάνι, και δεν θέλουμε να μας στεγνώσουν.
- Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο ή μαϊντανό) και τριμένο τυρί