Υλικά για αυγά scrambled


  • Αντικολλητικό τηγάνι 
  • Αυγά,
  • βούτυρο
  • κρέμα γάλακτος 
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένο τυρί
  • κομμένα φρέσκα μυρωδικά μπορούν να προστεθούν στο στήσιμο του πιάτου.

Συνταγή για αυγά scrambled

  • Αρχικά, σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα
  • Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο βούτυρο και λίγη κρέμα γάλακτος και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις το βούτυρο αρχίσει και αφρίζει, προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά.
  • Αμέσως θα πρέπει να αρχίσουμε να μετακινούμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι με μια σιλικομούχα σπάτουλα.
  • Θα πρέπει να το κάνουμε αυτό διαρκώς. Δεν πρέπει να αφήσουμε το μείγμα να κάτσει.
  • Σε λίγα λεπτά, το μείγμα θα αρχίσει να δένει και να δημιουργεί κομμάτια αυγού.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
  • Δεν ανεβάζουμε θερμοκρασία, γιατί αν προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε το μαγείρεμά τους, δεν θα μας βγουν κρεμώδη.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, ενώ τα αβγά κρατούν ακόμη λίγη υγρασία.
  • Θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται για λίγο ακόμα μέσα στο τηγάνι, και δεν θέλουμε να μας στεγνώσουν.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο ή μαϊντανό) και τριμένο τυρί