Πεντανόστιμο ριζότο με ντομάτες, φέτα και ελιές
Το ριζότο είναι ένα πιάτο που αποτελεί μια γαρνιτούρα σχεδόν με όλα τα είδη κρέατος
Υλικά για ριζότο με ντομάτες, φέτα και ελιές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 12 ντοματίνια
- 2 φλ. ρύζι για ριζότο
- 1 φλ. φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 φλ. ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- λίγα κλαράκια από μυρωδικά
Συνταγή για ριζότο με ντομάτες, φέτα και ελιές
- Βράζουμε όλα τα φλούδια από τα λαχανικά με 3 λίτρα νερό και λίγο αλάτι, για 30 λεπτά.
- Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό ζεστό στην κατσαρόλα.
- Μετράμε το ζωμό και το ρύζι.
- Η αναλογία πρέπει να είναι 3 φλιτζάνια ζωμός για 1 φλιτζάνι ρύζι.
- Δηλαδή αν μετρήσουμε 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι θα χρειαστούμε 4 1/2 φλιτζάνια ζωμό.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέσα σε μια κατσαρόλα για δύο λεπτά.
- Βάζουμε το ζωμό να βράσει και προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση.
- Ανακατεύουμε συνεχώς για 12 περίπου λεπτά, μέχρι να χυλώσει το ρύζι.
- Προσθέτουμε τη φέτα, τα ντοματίνια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ακόμα ζωμό και ανακατεύουμε απαλά.
- Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σταθεί για 5-6 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ελαιόλαδο.