Αφράτη κοτόπιτα με τυριά και σουσάμι
Η κοτόπιτα στην καλύτερη εκδοχή της τυρένια, κρεμώδης, αρωματική
Υλικά για κοτόπιτα
• 1 στήθος κοτόπουλο, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια• 3 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
• 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
• 250 ml γάλα
• 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 1 κούπα τυριά
• 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτάλια της σούπας κόλιανδρο
• 1 φύλλο σφολιάτας
• Αυγό για την επάλειψη
• Σουσάμι
Συνταγή για κοτόπιτα
- Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο έως ότου μαλακώσουν.
- Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε καλά μέχρι να ψηθεί και στη συνέχεια ρίξτε το γάλα.
- Αναμίξτε καλά και ρίξτε τα τυριά και τον κόλιανδρο.
- Τέλος, προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε.
- Η γέμισή σας είναι έτοιμη
- Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα κομμάτια και τοποθετήστε λίγη από τη γέμιση σε αυτά.
- Διπλώστε στη μέση και ενώστε τις άκρες.
- Αλείψτε με αυγό (το οποίο θα έχετε αραιώσει με λίγο νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού) και πασπαλίστε με σουσάμι.