Πουτίγκα ρυζιού: Ένα εύκολο γλυκάκι
Ένα γλυκάκι ελαφρύ, πρωτότυπο, που ετοιμάζεται εύκολα με απλά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας
Υλικά για πουτίγκα ρυζιού
- 4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 2 κρόκους αβγών
- 2 κουταλιές βούτυρο
Συνταγή για πουτίγκα ρυζιού
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με την κανέλα πάνω σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, αφαιρείτε το μπαστουνάκι της κανέλας, προσθέτετε το ρύζι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας διαρκώς με σπάτουλα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τις σταφίδες και τη ζάχαρη.
- Αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.
- Χτυπάτε τους κρόκους με πιρούνι και τους ρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Προσθέτετε και το βούτυρο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Βάζετε το μίγμα σε πυρίμαχο πιάτο του ογκρατέν ή σε μεταλλικές φορμίτσες για καραμελέ.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 5-10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα το γλυκό σας.
- Σερβίρετε το γλυκό με σιρόπι καραμέλας ή με μια σάλτσα από κάποιο φρούτο όπως πορτοκάλι ή μήλο.