Πατατόσουπα βελουτέ με γιαούρτι
Πως θα μαγειρέψετε μια αχνιστή γαλλική πατατόσουπα βελουτέ με γιαούρτι
Υλικά για πατατόσουπα βελουτέ με γιαούρτι
- 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κυβάκια
- 4 μικρά κρεμμύδια ξερά και 4 φρέσκα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 κρόκος αυγού
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι,
- πιπέρι
Συνταγή για πατατόσουπα βελουτέ με γιαούρτι
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και λιώνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα. Μαραίνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο βούτυρο.
- Προσθέτετε τις πατάτες και το σέλινο στα κρεμμύδια, ανακατεύετε για λίγα λεπτά.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε το ζωμό και τον ρίχνετε στα λαχανικά.
- Σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
- Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος τους ρίχνετε μερικές κουταλιές από τη σούπα για να ζεσταθούν λίγο και μετά προσθέτετε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα.
- Τέλος, προσθέτετε το γιαούρτι, αλατοπίπερο και ζεσταίνετε ελαφρά, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Τη σερβίρετε σε μπολ.