Κουλουράκια με κακάο και μπανάνα
Εύκολα κουλουράκια για τον καφέ και το γάλα
Υλικά για κουλουράκια με κακάο και μπανάνα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρουτοχυμός με πορτοκάλι, μήλο και βερίκοκο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζαχάρη
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 1/2 μπανάνα πολτοποιημένη
- 1 κουτάλι της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού φαρίνα
Συνταγή για κουλουράκια με κακάο και μπανάνα
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τον χυμό, την ζάχαρη ,το αλάτι, το ξύσμα, το κακάο, την μπανάνα πολτοποιημένη στο μπλέντερ (ή με πιρούνι) και το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μια ζύμη λεία και να μη κολλάει στα χέρια, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
- Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
- Τα τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (στις αντιστάσεις πάνω – κάτω), ανάλογα με τον φούρνο μας.