Υλικά για γλυκό ψυγείου με μπισκότα, σοκολάτα και μπανάνα


  • 1 φάκελο κρέμας ζαχαροπλαστικής
  • 14 μπισκότα πτι μπερ
  • 14 μπισκότα πτι μπερ σοκολάτας
  • 150 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρα, σε θερμοκρασία δωματίου

Συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα, σοκολάτα και μπανάνα


  • Ετοιμάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
  • Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στο μεταξύ έχετε αφήσει το βούτυρο εκτός ψυγείου.
  • Το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  • Αφήνετε μέσα στο μπολ το μισό μείγμα βουτύρου και το υπόλοιπο το μεταφέρετε σε μπολάκι για αργότερα.
  • Ρίχνετε στο μπολ με το μισό μείγμα βουτύρου μερικές κουταλιές κρέμας ζαχαροπλαστικής και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας στο μπολ λίγο βούτυρο και λίγη κρέμα εναλλάξ ζαχαροπλαστικής, χτυπώντας με το μίξερ ώστε να ενσωματώνονται πλήρως.
  • Παίρνετε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ και τη καλύπτετε καλά με αλουμινόχαρτο στη βάση και τα τοιχώματά της φροντίζοντας να καλύπτονται και οι 4 πλευρές της.
  • Στρώνετε στη βάση 4 μπισκότα πτι μπέρ βανίλιας, κόβετε κομμάτια από μπισκότα και καλύπτετε τα κενά που θα υπάρχουν.
  • Πάνω από τα μπισκότα στρώνετε το 1/4 της ποσότητας της κρέμας ζαχαροπλαστικής.
  • Από πάνω στρώνετε 4 μπισκότα σοκολάτας και καλύπτετε τα κενά με κομμάτια μπισκότων.
  • Πάνω στα μπισκότα στρώνετε άλλο 1/4 της κρέμας.
  • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με άλλη μια στρώση μπισκότων βανίλιας, 1/4 κρέμας και τέλος με στρώση μπισκότων σοκολάτας και τελευταία στρώση την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
  • Βάζετε στο multi τα κομμένα μπισκότα βανίλιας που σας περίσσεψαν και τα θρυμματίζετε σε τρίμμα.
  • Τα μεταφέρετε σε μπολ.
  • Θρυμματίζετε στο multi και τα κομμένα μπισκότα σοκολάτας και τα μεταφέρετε στο ίδιο μπολ.
  • Τρίβετε τη σοκολάτα , τη προσθέτετε και αυτή στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν.
  • Πασπαλίζετε το γλυκό σας με το μείγμα μπισκότου σοκολάτας σε όλη την επιφάνειά του, καλύπτετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
  • Την επομένη ξεφορμάρετε σε πιατέλα το κορμό σας τον κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.