Κορμός με μπισκότα και κρέμα ζαχαροπλαστικής
O κορμός με μισκότα είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται εύκολα και συνήθως με υλικά που υπάρχουν σε κάθε ντουλάπι κουζίνας οικογένειας
Υλικά για γλυκό ψυγείου με μπισκότα, σοκολάτα και μπανάνα
- 1 φάκελο κρέμας ζαχαροπλαστικής
- 14 μπισκότα πτι μπερ
- 14 μπισκότα πτι μπερ σοκολάτας
- 150 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 80 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρα, σε θερμοκρασία δωματίου
Συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα, σοκολάτα και μπανάνα
- Ετοιμάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
- Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στο μεταξύ έχετε αφήσει το βούτυρο εκτός ψυγείου.
- Το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Αφήνετε μέσα στο μπολ το μισό μείγμα βουτύρου και το υπόλοιπο το μεταφέρετε σε μπολάκι για αργότερα.
- Ρίχνετε στο μπολ με το μισό μείγμα βουτύρου μερικές κουταλιές κρέμας ζαχαροπλαστικής και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν.
- Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας στο μπολ λίγο βούτυρο και λίγη κρέμα εναλλάξ ζαχαροπλαστικής, χτυπώντας με το μίξερ ώστε να ενσωματώνονται πλήρως.
- Παίρνετε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ και τη καλύπτετε καλά με αλουμινόχαρτο στη βάση και τα τοιχώματά της φροντίζοντας να καλύπτονται και οι 4 πλευρές της.
- Στρώνετε στη βάση 4 μπισκότα πτι μπέρ βανίλιας, κόβετε κομμάτια από μπισκότα και καλύπτετε τα κενά που θα υπάρχουν.
- Πάνω από τα μπισκότα στρώνετε το 1/4 της ποσότητας της κρέμας ζαχαροπλαστικής.
- Από πάνω στρώνετε 4 μπισκότα σοκολάτας και καλύπτετε τα κενά με κομμάτια μπισκότων.
- Πάνω στα μπισκότα στρώνετε άλλο 1/4 της κρέμας.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με άλλη μια στρώση μπισκότων βανίλιας, 1/4 κρέμας και τέλος με στρώση μπισκότων σοκολάτας και τελευταία στρώση την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
- Βάζετε στο multi τα κομμένα μπισκότα βανίλιας που σας περίσσεψαν και τα θρυμματίζετε σε τρίμμα.
- Τα μεταφέρετε σε μπολ.
- Θρυμματίζετε στο multi και τα κομμένα μπισκότα σοκολάτας και τα μεταφέρετε στο ίδιο μπολ.
- Τρίβετε τη σοκολάτα , τη προσθέτετε και αυτή στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν.
- Πασπαλίζετε το γλυκό σας με το μείγμα μπισκότου σοκολάτας σε όλη την επιφάνειά του, καλύπτετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
- Την επομένη ξεφορμάρετε σε πιατέλα το κορμό σας τον κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.