Αυγόπιτα: Μια εύκολη και θρεπτική πίτα
Εύκολη αυγόπιτα με φέτα και γάλα
Υλικά για αυγόπιτα
Για 8 άτομα- 250 γραμ. βούτυρο
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 6-8 αυγά βραστά και ψιλοκομμένα
- ½ κιλό φέτα χοντροτριμμένη
- 1 ½ κουταλιά σούπας δυόσμο ξερό ή φρέσκο
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 500 γραμμ. γάλα φρέσκο
- 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
- αλάτι
- πιπέρι
Συνταγή για αυγόπιτα
- Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και το αλείφουμε καλά με το βούτυρο.
- Τοποθετούμε στη βάση του ταψιού ένα φύλλο σφολιάτας.
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα βραστά αυγά, τον δυόσμο, τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν μια ελαφριά βράση.
- Εν συνεχεία, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια παχύρρευστη και σφικτή κρέμα.
- Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα από το σιμιγδάλι μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί, την απλώνουμε και κλείνουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας.
- Σφραγίζουμε προσεκτικά τις πλευρές της πίτας με ένα πιρούνι, πατώντας και τα δύο φύλλα της σφολιάτας ώστε να κολλήσουν.
- Ρίχνουμε το σουσάμι σε όλη την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.