Κατσικάκι γιουβέτσι
Το κατσικάκι γιουβέτσι είναι ένα από τα πιο νόστιμα, ελληνικά φαγητά
Υλικά για κατσικάκι γιουβέτσι
για 4 άτομα- κατσικάκι σε μερίδες (2,5 κιλά περίπου)
- 2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κλαράκι κανέλα
- μοσχοκάρυδο
- νερό
- 500γραμμ. χυλοπίτες
- τριμμένο κεφαλοτύρι
Συνταγή για κατσικάκι γιουβέτσι
- Αλατοπιπερώνετε το κατσικάκι, προσθέτετε ελάχιστο μοσχοκάρυδο και το βάζετε σε γάστρα.
- Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα, προσθέτετε γύρω γύρω τη ντομάτα, το ελαιόλαδο και την κανέλα.
- Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Ενδιαμέσως προσθέτετε 1- 1 ½ ποτήρι νερό.
- Προσθέτετε τις χυλοπίτες ενώ ανακατεύετε καλά να δέσουν με τη σάλτσα στη γάστρα.
- Ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά, σβήνετε το φούρνο και αφήνετε να τραβήξουν. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με το τριμμένο κεφαλοτύρι