Σπανακόπιτα με ρύζι
Μια λαχταριστή σπανακόπιτα για το τραπέζι σας
Υλικά για σπανακόπιτα με ρύζι
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
- 1 κιλό σπανάκι
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 κ.σ. ρύζι νυχάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο (για τη γέμιση και για το λάδωμα των φύλλων)
Συνταγή για σπανακόπιτα με ρύζι
- Πλένουμε, στύβουμε και κόβουμε το σπανάκι.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι, τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια και ανακατεύουμε συνεχώς, να “βραχεί” καλά και να μαραθεί το σπανάκι.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ώστε να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
- Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
- Βάζουμε τη γέμιση.
- Συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, που επίσης λαδώνουμε.
- Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο.
- Χαράζουμε την πίτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα το φύλλο.