Αλμυρά πιτάκια με λιαστή ντομάτα και φέτα
Μια συνατγή, ιδανική όχι μόνο για το μπουφέ του παιδικού πάρτι, αλλά και για το σχολείο
![almyra](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2024-01-24/almyra.jpg)
Υλικά για αλμυρά πιτάκια με λιαστή ντομάτα και φέτα
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες
- 1/2 φλ.τσ. φέτα σε κομμάτια
- 2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
- πιπέρι
- λίγο αλεύρι
Συνταγή για αλμυρά πιτάκια με λιαστή ντομάτα και φέτα
- Αν η σφολιάτα είναι από το ψυγείο, την αφήνουμε να ξεπαγώσει 45′ έως 1 ώρα.
- Έχουμε στραγγίξει καλά τις λιαστές ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
- Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι και την ανακατεύουμε με τη λιαστή ντομάτα, χωρίς να την πολτοποιήσουμε.
- Ρίχνουμε στο μείγμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο με διαστάσεις 30εκ.Χ 35εκ. και πάχους 4 χιλ., κόβοντας ίσια τα τελειώματα.
- Απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα λιαστής ντομάτας- φέτας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το δεντρολίβανο.
- Γυρίζουμε ρολό προς τα μέσα τις δύο μακριές πλευρές της ζύμης, έτσι ώστε να συναντηθούν ακριβώς στο κέντρο του φύλλου.
- Αλείφουμε με λίγο αβγό το σημείο που ενώνονται τα δύο ρολά, ώστε να κολλήσουν.
- Μεταφέρουμε προσεκτικά τη ζύμη σε ταψάκι και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ή περισσότερο.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.
- Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και το κόβουμε σε φετάκια πάχους 1 εκ., χρησιμοποιώντας πολύ κοφτερό μαχαίρι.
- Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι (κατά προτίμηση σε χαρτί ψησίματος) και τα αλείφουμε με αβγό.
- Τα ψήνουμε για 12′-15΄, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.