Υλικά για πρασόπιτα με φέτα και μυρωδικά


  • 10 μέτρια πράσα καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρώνια
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Λίγο αλάτι-πιπέρι
  • 6 χωριάτικα φύλλα

Συνταγή για πρασόπιτα με φέτα και μυρωδικά


  • Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάμε το πράσο για 1 λεπτό και το σουρώνουμε.
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.
  • Μόλις ξανθύνει προσθέτουμε το πράσο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι, και μετά τα μυρωδικά, τη φέτα και το αλατοπίπερο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 3 λαδωμένα φύλλα κάτω.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα.
  • Χαράζουμε και κόβουμε την πίτα, βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά.