Πρασόπιτα με φέτα και μυρωδικά
Μια πολύ ωραία πίτα
Φτιάξτε μια λαχταριστή πρασόπιτα με χωριάτικα φύλλα
Υλικά για πρασόπιτα με φέτα και μυρωδικά
- 10 μέτρια πράσα καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρώνια
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- Λίγο αλάτι-πιπέρι
- 6 χωριάτικα φύλλα
Συνταγή για πρασόπιτα με φέτα και μυρωδικά
- Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάμε το πράσο για 1 λεπτό και το σουρώνουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.
- Μόλις ξανθύνει προσθέτουμε το πράσο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι, και μετά τα μυρωδικά, τη φέτα και το αλατοπίπερο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 3 λαδωμένα φύλλα κάτω.
- Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα.
- Χαράζουμε και κόβουμε την πίτα, βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά.