Υλικά για πένες με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και εστραγκόν


  • ½ πακέτο πένες
  • 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • 1 κούπα του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. ελληνικού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 

Συνταγή για πένες με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και εστραγκόν

  • Βράζουμε τις πένες για 8 λεπτά και πριν σουρώσουμε κρατάμε 1 κούπα νερό από την κατσαρόλα.
  • Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα, το κουκουνάρι και στο τέλος το σκόρδο.
  • Σωτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό από τις πένες, το αλατοπίπερο και το εστραγκόν.
  • Βράζουμε και μόλις δέσουν τα υλικά, ρίχνουμε τις πένες και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε.