Πένες με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και εστραγκόν
Μια εύκολη συνταγή
Όσοι έχουν αδυναμία στα ζυμαρικά, αυτές τις πένες θα τις αγαπήσουν
Υλικά για πένες με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και εστραγκόν
- ½ πακέτο πένες
- 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο εστραγκόν
- 1 κούπα του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. ελληνικού λευκό κρασί
- 2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι-πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Συνταγή για πένες με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και εστραγκόν
- Βράζουμε τις πένες για 8 λεπτά και πριν σουρώσουμε κρατάμε 1 κούπα νερό από την κατσαρόλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα, το κουκουνάρι και στο τέλος το σκόρδο.
- Σωτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό από τις πένες, το αλατοπίπερο και το εστραγκόν.
- Βράζουμε και μόλις δέσουν τα υλικά, ρίχνουμε τις πένες και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε.