Καλτσούνια Σύμης γεμιστά με κατσικίσιο τυρί
Με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μια υπέροχη συνταγή από τη Σύμη για αφράτα και γευστικά καλτσούνια γεμιστά με κατσικίσιο, ζάχαρη άχνη και μαϊντανό
![2_kaltsounia_sumis_cropped](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2024-01-26/2_kaltsounia_sumis_cropped.jpg)
Υλικά για καλτσούνια Σύμης γεμιστά με κατσικίσιο τυρί
Για τη ζύμη
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 2 γρ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 γρ αλάτι
- Κρύο νερό (όσο χρειαστεί για να έχουμε μία σφιχτή εύπλαστη ζύμη)
- 500 γρ τυρί κρέμα ή κατσικίσιο τυρί
- 2 αυγά χτυπημένα
- 20 γρ ζάχαρη άχνη
- 3 γρ αλάτι
- 15 γρ ψιλοκομμένος μαϊντανός
Συνταγή για καλτσούνια Σύμης γεμιστά με κατσικίσιο τυρί
Ζύμη
- Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά, το πιπέρι και το αλάτι.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Προσθέτουμε λίγο νερό εάν αυτό είναι απαραίτητο.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας και την σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου.
Γέμιση
- Ανακατεύουμε το τυρί με τα χτυπημένα αυγά και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη μας και τα ανοίγουμε σε 15 εκατοστά περίπου διάμετρο και 4 εκατοστά πάχος.
- Τοποθετούμε μία κουταλιά από τη ζύμη στο κέντρο και βρέχουμε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό.
- Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης με μία οδοντογλυφίδα και δημιουργούμε μικρές πιέτες γύρω από τη γέμιση.
- Χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με λίγο γάλα και γυαλίζουμε τη ζύμη μας.
- Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.