Υλικά για καλτσούνια Σύμης γεμιστά με κατσικίσιο τυρί


Για τη ζύμη
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 γρ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 γρ αλάτι
  • Κρύο νερό (όσο χρειαστεί για να έχουμε μία σφιχτή εύπλαστη ζύμη)
Για τη γέμιση με τυρί
  • 500 γρ τυρί κρέμα ή κατσικίσιο τυρί
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 20 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 γρ αλάτι
  • 15 γρ ψιλοκομμένος μαϊντανός

Συνταγή για καλτσούνια Σύμης γεμιστά με κατσικίσιο τυρί


Ζύμη

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά, το πιπέρι και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  • Προσθέτουμε λίγο νερό εάν αυτό είναι απαραίτητο.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας και την σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα.
  • Την αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου.


Γέμιση

  • Ανακατεύουμε το τυρί με τα χτυπημένα αυγά και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη μας και τα ανοίγουμε σε 15 εκατοστά περίπου διάμετρο και 4 εκατοστά πάχος.
  • Τοποθετούμε μία κουταλιά από τη ζύμη στο κέντρο και βρέχουμε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό.
  • Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης με μία οδοντογλυφίδα και δημιουργούμε μικρές πιέτες γύρω από τη γέμιση.
  • Χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με λίγο γάλα και γυαλίζουμε τη ζύμη μας.
  • Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.