Καλτσούνια Σύμης γεμιστά με κατσικίσιο τυρί
Με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μια υπέροχη συνταγή από τη Σύμη για αφράτα και γευστικά καλτσούνια γεμιστά με κατσικίσιο, ζάχαρη άχνη και μαϊντανό
Υλικά για καλτσούνια Σύμης γεμιστά με κατσικίσιο τυρί
Για τη ζύμη
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 2 γρ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 γρ αλάτι
- Κρύο νερό (όσο χρειαστεί για να έχουμε μία σφιχτή εύπλαστη ζύμη)
- 500 γρ τυρί κρέμα ή κατσικίσιο τυρί
- 2 αυγά χτυπημένα
- 20 γρ ζάχαρη άχνη
- 3 γρ αλάτι
- 15 γρ ψιλοκομμένος μαϊντανός
Συνταγή για καλτσούνια Σύμης γεμιστά με κατσικίσιο τυρί
Ζύμη
- Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά, το πιπέρι και το αλάτι.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Προσθέτουμε λίγο νερό εάν αυτό είναι απαραίτητο.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας και την σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου.
Γέμιση
- Ανακατεύουμε το τυρί με τα χτυπημένα αυγά και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη μας και τα ανοίγουμε σε 15 εκατοστά περίπου διάμετρο και 4 εκατοστά πάχος.
- Τοποθετούμε μία κουταλιά από τη ζύμη στο κέντρο και βρέχουμε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό.
- Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης με μία οδοντογλυφίδα και δημιουργούμε μικρές πιέτες γύρω από τη γέμιση.
- Χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με λίγο γάλα και γυαλίζουμε τη ζύμη μας.
- Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.