Εύκολοι κεφτέδες με ούζο
Μια πολύ εύκολη συνταγή
Νόστιμοι κεφτέδες που θα τους συνδυάσετε εύκολα με πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές
Υλικά για κεφτέδες με ούζο
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή βοδινό
- 6 χοντρές φέτες ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
- 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 3 κουταλιές της σούπας ούζο
- 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για κεφτέδες με ούζο
- Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί και μουλιάζουμε την ψίχα σε νερό.
- Αφού τραβήξει όσο νερό χρειάζεται, τη βγάζουμε, τη στύβουμε ελαφρά και τη θρυμματίζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στο μπολ την ψίχα και τον κιμά και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
- Έπειτα, ρίχνουμε τα αβγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το ούζο, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά για άλλη μια φορά.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, τους οποίους στη συνέχεια αλευρώνουμε, και τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο.
- Τρώγονται ζεστοί αλλά και κρύοι.
- Συνοδεύονται με άσπρο πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.