Υλικά για μπανόφι


  • 2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα
  • 6 μπανάνες κομμένες στη μέση (κατά μήκος)
  • 1 ½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 225 γρ. βούτυρο 
  • 500 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)

Συνταγή για μπανόφι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις κονσέρβες κλειστές και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό.
  • Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό, μετράμε 3 ώρες και τις βράζουμε (πάντα ελέγχουμε και τις σκεπάζουμε μονίμως με νερό).
  • Μετά από 3 ώρες, αφαιρούμε τις κονσέρβες από το νερό.
  • Σε ένα μπλέντερ σπάμε τα μπισκότα (σκόνη).
  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
  • Απλώνουμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο και το ξύσμα σε ένα ταψί (στην ουσία φτιάχνουμε μια ζύμη και την απλώνουμε σε όλο το ταψί ομοιόμορφα).
  • Στρώνουμε τις μπανάνες στο ταψί, ανοίγουμε τις κονσέρβες, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί με μια σπάτουλα.
  • Χτυπάμε την κρέμα να γίνει σαντιγύ και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και οδοντωτό κορνέ γαρνίρουμε κάθε κομμάτι.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά).