Πανεύκολο μπανόφι
Με σιρόπι σοκολάτας
Πώς θα σας φαινόταν αν φτιάχνατε μόνοι σας ένα από τα πιο συναρπαστικά γλυκά, το λαχταριστό μπανόφι;
Υλικά για μπανόφι
- 2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα
- 6 μπανάνες κομμένες στη μέση (κατά μήκος)
- 1 ½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 225 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)
Συνταγή για μπανόφι
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις κονσέρβες κλειστές και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό.
- Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό, μετράμε 3 ώρες και τις βράζουμε (πάντα ελέγχουμε και τις σκεπάζουμε μονίμως με νερό).
- Μετά από 3 ώρες, αφαιρούμε τις κονσέρβες από το νερό.
- Σε ένα μπλέντερ σπάμε τα μπισκότα (σκόνη).
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
- Απλώνουμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο και το ξύσμα σε ένα ταψί (στην ουσία φτιάχνουμε μια ζύμη και την απλώνουμε σε όλο το ταψί ομοιόμορφα).
- Στρώνουμε τις μπανάνες στο ταψί, ανοίγουμε τις κονσέρβες, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί με μια σπάτουλα.
- Χτυπάμε την κρέμα να γίνει σαντιγύ και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και οδοντωτό κορνέ γαρνίρουμε κάθε κομμάτι.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά).