Υλικά για κέικ μόκα με κακάο και καφέ


  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. κακάο
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 175 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 60 ml καφές στιγμιαίος
  • 3 κουτ. σούπας γάλα


Γλάσο

  • 6 κουτ.σούπας άχνη
  • 1 κουτ. γλ. κακάο
  • Μερικές κουταλιές νερό


Συνταγή για Κέικ μόκα με κακάο και καφέ

  • Λιώνουμε αρχικά το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε για να πέσει η θερμοκρασία του.
  • Φτιάχνουμε τον στιγμιαίο καφέ και στη συνέχεια ζυγίζουμε τα 60ml.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, διαστάσεων περίπου 13*23εκ.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την καστανή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τον καφέ και το γάλα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το κακάο, να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 45-55’ περίπου (αναλόγως το φούρνο).
  • Θα ελέγξουμε με οδοντογλυφίδα – αν βγαίνει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο, διαφορετικά θα αφήσουμε μερικά λεπτά ακόμα.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το γλάσο.
  • Για το γλάσο, ανακατεύουμε σε ένα μπολ την άχνη με το κακάο και ρίχνουμε σιγά-σιγά λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα.