Κέικ μόκα με κακάο και καφέ
Λαχταριστό και νόστιμο
Ένα κέικ που δεν φτιάχνουμε συχνά, αλλά είναι υπέροχο
Υλικά για κέικ μόκα με κακάο και καφέ
- 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. κακάο
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 175 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 60 ml καφές στιγμιαίος
- 3 κουτ. σούπας γάλα
Γλάσο
- 6 κουτ.σούπας άχνη
- 1 κουτ. γλ. κακάο
- Μερικές κουταλιές νερό
Συνταγή για Κέικ μόκα με κακάο και καφέ
- Λιώνουμε αρχικά το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε για να πέσει η θερμοκρασία του.
- Φτιάχνουμε τον στιγμιαίο καφέ και στη συνέχεια ζυγίζουμε τα 60ml.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, διαστάσεων περίπου 13*23εκ.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την καστανή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τον καφέ και το γάλα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το κακάο, να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 45-55’ περίπου (αναλόγως το φούρνο).
- Θα ελέγξουμε με οδοντογλυφίδα – αν βγαίνει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο, διαφορετικά θα αφήσουμε μερικά λεπτά ακόμα.
- Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το γλάσο.
- Για το γλάσο, ανακατεύουμε σε ένα μπολ την άχνη με το κακάο και ρίχνουμε σιγά-σιγά λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα.