Αλμυρό κέικ με τυρί και ζαμπόν
Πολύ χορταστικό
Ένα υπέροχο, αλμυρό κέικ, που ταιριάζει σε κάθε περίσταση
Υλικά για αλμυρό κέικ
- 4 αυγά
- 125 γραµ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους
- 2 φλ. γραβιέρα (τριμμένη)
- 1/2 φλ. γάλα σε θερμ. δωμ.
- 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ σχοινόπρασο
- 1 κ.γλ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για αλμυρό κέικ
- Για το αλμυρό κέικ, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 3-4΄ να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα.
- Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά.
- Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα.
- Αλατοπιπερώνουμε, τέλος, με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το σχοινόπρασο.
- Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 50΄, έως ότου, μπήγοντας τη μύτη του μαχαιριού, αυτή να βγαίνει στεγνή (δείγμα ότι το κέικ ψήθηκε καλά).