Υλικά για αλμυρό κέικ 

  • 4 αυγά
  • 125 γραµ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 2 φλ. γραβιέρα (τριμμένη)
  • 1/2 φλ. γάλα σε θερμ. δωμ.
  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ σχοινόπρασο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για αλμυρό κέικ


  • Για το αλμυρό κέικ, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 3-4΄ να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα.
  • Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά.
  • Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα.
  • Αλατοπιπερώνουμε, τέλος, με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το σχοινόπρασο.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 50΄, έως ότου, μπήγοντας τη μύτη του μαχαιριού, αυτή να βγαίνει στεγνή (δείγμα ότι το κέικ ψήθηκε καλά).