Αυτή είναι η βασική συνταγή για τις πιο νόστιμες κρέπες
Αγαπημένο σνακ
Η απόλυτη συνταγή για τέλειες γλυκές και αλμυρές κρέπες
Υλικά για κρέπες
- 2 αυγά θερμ. δωμ.
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. βούτυρο τ. Κερκύρας (λιωμένο και κρύο)
- λίγο βούτυρο τ. Κερκύρας (για το ψήσιμο)
Συνταγή για κρέπες
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα.
- Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα.
- Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα.
- Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε.
- Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.
- Βγάζουμε την κρέπα σε πιάτο.
- Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και φτιάχνουμε αλμυρές κρέπες (γεμίζουμε με ζαμπόν και τυρί κτλ) ή γλυκιές κρέπες (περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μέλι ή προσθέτουμε φρούτα).