Γεμιστά μανιτάρια φούρνου
Με βούτυρο και κρέμα γάλακτος
Τα μανιτάρια έχουν πολλούς τρόπους μαγειρέματος με αυτή τη συνταγή να είναι μια από τις πιο νόστιμες
Υλικά για γεμιστά μανιτάρια φούρνου
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 14 μέτρια, φρέσκα μανιτάρια
- 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 80 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- 2 αυγά
- 120ml κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμενταλ
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Συνταγή για γεμιστά μανιτάρια φούρνου
- Κόβουμε τους μίσχους από τα μανιτάρια (κοτσάνια) και τους ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το μπέικον, για να λιώσουν.
- Ρίχνουμε το μείγμα των μανιταριών σε μια λεκάνη, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το 1/3 κρέμα γάλακτος.
- Ζυμώνουμε τη γέμιση, έως ότου ομογενοποιηθεί και σφίξει.
- Εάν είναι μαλακή, τη δένουμε με λίγη φρυγανιά ακόμα και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
- Βάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρά.
- Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε από πάνω τις μπάλες που κάναμε με τη γέμιση.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.