Υλικά για γεμιστά μανιτάρια φούρνου


  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 14 μέτρια, φρέσκα μανιτάρια
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 80 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 120ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμενταλ
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Συνταγή για γεμιστά μανιτάρια φούρνου


  • Κόβουμε τους μίσχους από τα μανιτάρια (κοτσάνια) και τους ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το μπέικον, για να λιώσουν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των μανιταριών σε μια λεκάνη, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το 1/3 κρέμα γάλακτος.
  • Ζυμώνουμε τη γέμιση, έως ότου ομογενοποιηθεί και σφίξει.
  • Εάν είναι μαλακή, τη δένουμε με λίγη φρυγανιά ακόμα και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
  • Βάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρά.
  • Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε από πάνω τις μπάλες που κάναμε με τη γέμιση.
  • Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.