Κέικ με καρότο & τζίντζερ
Για το πρωινό
Ένα λαχταριστό κέικ με καστανή ζάχαρη και κανέλα
Υλικά για κέικ με καρότο & τζίντζερ
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα
- 4 αυγά
- 4-5 καρότα τριμμένα
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Για το frosting
- 190 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 375 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. τυρί κρέμα
Συνταγή για κέικ με καρότο & τζίντζερ
- Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, τη Φαρίνα και το τριμμένο καρότο και ανακατεύετε ελαφρά.
- Μοιράζετε το μίγμα σε δυο φόρμες του κέικ μακρόστενες και ψήνετε στους 170ºC για 45 λεπτά και στους 180ºC για 15 λεπτά.
Για το frosting:
- Χτυπάτε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε για να αφρατέψει το μίγμα.
- Απλώνετε στο κέικ με μια σπάτουλα και γαρνίρετε προαιρετικά με ξύσμα καρότου.