Εύκολος πουρές μελιτζάνας
Νόστιμο συνοδευτικό
Ένας πουρές μελιτζάνας ταιριάζει πάντα στο τραπέζι σας με ένα πλούσιο γεύμα
Υλικά για πουρέ μελιτζάνας
- 1 φάκελος μπεσαμέλ
- 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 4 - 5 μελιτζάνες
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
- 150 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο κίτρινο τυρί, κατά προτίμηση αλμυρό (παρμεζάνα, γραβιέρα, πεκορίνο)
- Αλάτι - πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο - προαιρετικά
Συνταγή για πουρέ μελιτζάνας
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις και σε ένα ταψάκι που το έχετε καλύψει με αλουμινόχαρτο βάζετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσουν.
- Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα για να καπνίσουν και να πάρουν την ωραία χαρακτηριστική μυρωδιά.
- Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τις τρυπάτε για να στραγγίξουν τα ζουμιά τους.
- Μετά βγάζετε τη φλούδα τους.
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και βάζετε την ψίχα από τις μελιτζάνες.
- Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνουν μια μάζα.
- Σε άλλο μπολ ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την προσθέτετε στην κατσαρόλα με τον πούρε μελιτζάνας.
- Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και αν θέλετε μοσχοκάρυδο.